Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert geopend

Meerstad - Meerstad, Middelbert en Engelbert hebben hun eigen ommetje. Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen, directeur Jacqueline de Milliano van Landschapsbeheer Groningen en directeur Walter Reinke van Bureau Meerstad namen zaterdag de openingshandeling voor hun rekening.

Vervolgens liepen ruim 40 omwonenden en genodigden een openingswandeling. Dit onder begeleiding van stadshistoricus Beno Hofman.

7,8 kilometer

Bureau Meerstad heeft dit ommetje in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen en de belangenvereniging Meerdorpen gerealiseerd. De wandelroute van 7,8 kilometer loopt zowel het nieuwe woon- en recreatiegebied Meerstad, als door de dorpen en omgeving van Middelbert en Engelbert. Roeland van der Schaaf: “Meerstad is veel meer dan alleen een woonwijk. Het is een gebied met enorm veel maatschappelijke, cultuurhistorische en recreatieve kwaliteiten, waar mensen van kunnen en mogen genieten. Daarom zijn we heel blij dat dit ommetje is gerealiseerd en letterlijk een verbinding maakt tussen het nieuwe Meerstad en de bestaande omgeving.“

27ste ommetje

Het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert is het 27ste ommetje in provincie Groningen. Van elk ommetje is een flyer, die naast de route ook een aantal bezienswaardigheden en historische weetjes beschrijft. Deze is te vinden op de website van Meerstad en van Landschapsbeheer Groningen. Ook zijn de routes te vinden op de routesite wandelen.groningen.nl.