Mamamini geeft 45.000 euro aan goede doelen

Groningen - Het Mamamini Fonds geeft 45.000 euro uit aan 22 Groningse goede doelen, zoals Toentje, De Voedselbank, Het Hospice Gasthuis en Stichting Urgente Noden. De uitreiking vond maandag plaats bij Mamamini Damsterdiep in Groningen.

Mamamini zamelt met de verkoop van door particulieren gedoneerde gebruikte spullen geld in voor goede doelen. Directeur Jelle Holtkamp: “Wij zetten zelfs de kleinste spulletjes om in geld. En daar zit ook direct onze kracht: probeer maar eens via Marktplaats een tafeltje te verkopen. Het levert je niks op, behalve veel gedoe. Wij krijgen het tafeltje wel snel verkocht en we helpen er direct goede doelen mee!”

Magische grens

In 2015 bereikte het Mamamini Fonds een bijzondere mijlpaal: het totaal aan uitgekeerde bedragen ging met 540.000 euro over de magische grens van een half miljoen. Dit jaar komt het totaalbedrag op 585.000 euro uit. Holtkamp: “Dit hebben we te danken aan al die duizenden donateurs, vrijwilligers en klanten van Mamamini. Zonder al deze Groningers zou er geen Mamamini Fonds kunnen bestaan.”

90 aanvragen

Mamamini moest dit jaar een keuze maken uit maar liefst 90 aanvragen. De Mamamini Fondscommissie, bestaande uit voornamelijk vrijwilligers, koos hieruit 22 projecten. De Fondscommissie stemde dit jaar voor het eerst volgens de methode van het Eurovisie Songfestival: ieder commissielid kon 12,10,8,7,6,5,4,3,2,1 punten geven aan 10 organisaties. Zo ontstond automatisch een gevarieerde ranglijst met maar zelden een gelijk aantal punten. De Voedselbank Stad Groningen behaalde de eerste positie van de ranglijst.