Verrassingsactie in Groningse bibliotheek: gratis cappuccino bij pop-up PressReader demo

Groningen - Biblionet Groningen en het Groninger Forum verrasten bezoekers van de bibliotheek in de Oude Boteringestraat donderdagmiddag met een cappuccino van MissBean. En terwijl de mensen van hun koffie genoten, kregen ze een demo van de PressReader app.

“Deze verrassingsactie organiseerden we om op een leuke manier te laten zien wat PressReader is. In de app kun je gratis kiezen uit meer dan 5100 binnen- en buitenlandse kranten of tijdschriften. Dat is niet alleen voor expats, buitenlandse studenten en nieuwkomers heel handig. Maar ook voor mensen die een abonnement op de krant te duur vinden”, aldus Carla Wilts van het Groninger Forum.

App overal gebruiken

Biblionet Groningen en het Groninger Forum werken samen in de promotie van de app. Beide organisaties hebben een abonnement op PressReader zodat alle bibliotheekbezoekers in de provincie Groningen altijd en overal over de nieuwste artikelen kunnen beschikken. Zolang 1 keer per week connectie wordt gemaakt met het WiFi-netwerk in de bibliotheek, kan de app overal gebruikt worden. Dus ook thuis of onderweg.

Engelstalige posters

“We hebben Engelstalige posters verspreid onder de opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), zodat de bewoners daar de app ook leren kennen”, vertelt Tine Noorda van Biblionet Groningen. “Want we denken dat deze app ook voor hen een uitkomst is. Er staan namelijk kranten en tijdschriften in uit heel de wereld.”