Nominaties voor Lokale Omroep Award voor OOG

Groningen - Verslaggever/ presentator Elin Stil en het programma ‘Hier valt niets te halen’ van OOG Radio en Televisie zijn genomineerd voor een Lokale Omroep Award.

De OLON, de organisatie van lokale omroepen in Nederland, heeft de nominaties voor de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen maandag bekendgemaakt. Er zijn 25 genomineerden in de categorieën: Radio, TV, Crossmediaal, Presentatietalent en Nieuws en Actualiteiten.

Elin Stil

Elin Stil is na een snuffelstage van een week bij OOG blijven hangen. Ze werkt in haar vrije tijd als verslaggever en presentator voor OOG TV. Daarnaast presenteert ze 2 radioprogramma’s. Elin is genomineerd in de categorie Presentatietalent (radio). Een grote verassing: "Ik ben nog zo kort bezig en nu al genomineerd. Dat maakt mij enorm blij en heel erg trots." Elin heeft 6 concurrenten voor de titel. Met een overwinning zal ze in de voetsporen treden van onder meer Hidde van Warmerdam en Lex Uiting.

Televisie

Het portret van oud-dakloze Max, gemaakt door Marjon de Rooy en Colin Mooijman, is in de race voor een Lokale Omroep Award voor beste televisieprogramma. De video is een onderdeel van een reeks portretten over armoede in de stad Groningen genaamd ‘Hier valt niets te halen’. De serie maakt deel uit van het project Sint Martinus Pronkjewailn, een jaarlijkse manifestatie over armoede in Stad. "Het is fantastisch om genomineerd te worden voor een product dat je met liefde maakt. Het is extra speciaal omdat het verhaal van Max zo bijzonder is", aldus Marjon de Rooy. Het programma heeft 4 concurrenten in de strijd om de titel.

Beno's Stad en STUG

Stadsomroep OOG won in het verleden ook de prijs voor het beste TV-programma met Beno’s Stad (2005) en STUG (2011). De winnaars van de Lokale Omroep Awards worden gekozen door een vakjury en op 10 juni bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum.