Campus Zonnelaan sluit aan op Warmtenet Noordwest

Groningen - Van Wijnen Projectontwikkeling Noord BV heeft voor het afnemen van warmte voor Zonnelaan Campus een overeenkomst gesloten met WarmteStad.

Van Wijnen is na Vensterschool Selwerd-Paddepoel-Tuinwijk en VvE Moesstraat- Vindicatstraat de derde partij die zo'n overeenkomst heeft gesloten.

Campus Zonnelaan

De door Van Wijnen ontwikkelde Campus Zonnelaan telt straks 284 studio’s voor studenten, voorzien van eigen keuken en badkamer.  De 284 nieuwbouw-appartementen worden aangesloten op het Warmtenet Noordwest. Dit is een – nog aan te leggen – warmtenet, gevoed door een geothermische bron (diepe aardwarmte). Warmtenet Noordwest is een project van WarmteStad, het duurzame energiebedrijf van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

3500 woningen aansluiten

In totaal moeten voor de eerste fase van het project circa 3500 woningen op het warmtenet worden aangesloten. De 4 grote woningbouwcorporaties in de stad en de RUG en Hanzehogeschool staan garant voor de rest van de warmte-afname in de eerste fase. De gemeenteraad besluit woensdag 8 juni over dit project. Voldoende afnemers is een voorwaarde voor het slagen van het initiatief.