Expositie 'Body' in Galerie Noord in Groningen

Groningen - In Galerie Groningen wordt zaterdag 18 mei om 17.00 uur de expositie 'Body' geopend. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor dichteres Irene Wiersma.

Centraal in de expositie staat 'dat wat het lichaam kan overbrengen aan emoties, humor en onverhulde realiteit'. Met werk van Anneliet Beelen, Dettha Erasmus en Kitty Boon.

Anneliet van Beelen

Anneliet van Beelen maakt beelden van vrouwelijke figuren in penibele situaties. Haar werk gaat over het menselijk tekort, over verlangen en onmacht. Deze gevoelens krijgen vorm in de houding en de huid van de lichamen. Een terugkerend element is recycling, hergebruik van textiel en ander spul uit de kringloopwinkel.

Dettha Erasmus

Dettha Erasmus, in 2007 afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva, maakt schilderijen waarbij het menselijk lichaam, menselijke interacties en tijdelijkheid belangrijk zijn. Zij vertaalt het menselijk lichaam in olieverf.

Kitty Boon

Kitty Boon vertelt met haar werk een verhaal over de wederzijdse zorg, aandacht en liefde van een moeder en dochter met Epidermolysis Bullosa. De erfelijke en ongeneeslijke huidaandoening heeft een grote impact op het leven van degenen die eraan lijden. In haar fotografische werken laat Boon zien hoe ze geconfronteerd wordt met lichamelijk leed en hoe kunst een maatschappelijke bijdrage kan leveren aan de bewustwording ervan. De expositie loopt tot en met 23 juni.