20 jaar Internationale Betriebswirtschaft Hanzehogeschool Groningen

Groningen - De bacheloropleiding Internationale Betriebswirtschaft van de Hanzehogeschool Groningen bestaat deze week precies 20 jaar. De International Business School (IBS) viert dit vrijdag 20 mei met het jubileumfeest BW20.

De Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp geeft in de ochtenduren een keynote speech. Andere prominente sprekers zijn Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, Manfred Eekhoff van het Duitse energiebedrijf E.ON Netz en Reinhard D. Wolff, schrijver van boeken als 'Lass mal sitzen' en 'Es kommt wohl gut'. Daarnaast delen 4 alumni hun werkervaringen en gaan in op het succes van de studie Internationale Betriebswirtschaft. ’s Middags vindt een ‘wereldkampioenschap voetbal’ met studenten- en docententeams plaats. De dag wordt afgerond met een avondprogramma in de nieuwe Energy Barn op de Zernike Campus.

Internationale Betriebswirtschaft

De bacheloropleiding Internationale Betriebswirtschaft is een Duits- en Engelstalige opleiding, die vanuit een Duits-Nederlands perspectief op het internationale zakenleven is gericht. Daardoor ontwikkelen studenten de kennis en vaardigheden die door het internationale bedrijfsleven relevant worden geacht. De ligging van de Hanzehogeschool Groningen ten opzichte van Noord-Duitsland en het Ruhrgebied maakt de opleiding aantrekkelijk voor zowel Duitstalige studenten en docenten als voor Nederlandse en internationale bedrijven. Wereldwijd zijn al meer dan 1000 afgestuurde IBS-studenten werkzaam in het bedrijfsleven.