NOVO schenkt 200 houten harten aan Alpe d’HuZes-deelnemers

Groningen - 200 in de houtwerkplaats van NOVO in Groningen gemaakte houten harten gaan 2 juni Alpe d’Huez in Frankrijk op.

De harten worden tijdens het evenement Alpe d'HuZes meegenomen door team Lever du Soleil en Theresia Verkerk.

Lever du Soleil

Het team Lever du Soleil, dat zonsopgang betekent in het Frans, brengt de harten fietsend omhoog. “Op de harten komen namen te staan van dierbaren die overleden zijn aan of vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte. Op de verkoop van de harten wordt goed gereageerd. Dat de hartjes met een naam van een dierbare de berg op gaan, heeft een grote symbolische waarde”, vertelt Peter Postma. Hij verzorgt en ondersteunt het team in de voorbereiding en tijdens het fietsevenement in Frankrijk. “Naast de harten hebben we nog allerlei andere acties: een sponsorloop met scholen en de verkoop van zelfgemaakte saucijzen staan ook op het programma. Doneren kan natuurlijk ook.”

Theresia Verkerk

Theresia Verkerk gaat in haar eentje en wandelend naar de top van de Alpe d’Huez. Dat doet ze 3 keer. Per keer is ze zo’n 3,5 uur onderweg. Ook Theresia gaat met de hartjes met namen erop de berg op, net als team Lever du Soleil. Ze verloor zelf ook dierbaren. “Mijn broer Robert en mijn schoonvader zijn overleden aan kanker en mijn nicht strijdt er nu tegen. Er is veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek en daarom ga ik die berg op. Ze zijn er steeds dichterbij dat kanker een chronische ziekte is en dat je er niet meer aan overlijdt.” NOVO Hout doneerde de harten voor dit goede doel.