Stadjer Klimaattop in Bovenkamer van Groningen

Groningen - De gemeente Groningen heeft voor donderdag 19 mei een Stadjer Klimaattop georganiseerd. Plaats van handeling is de Bovenkamer van Groningen.

De klimaattop is speciaal voor Stadjers die binnen hun wijk actief zijn op het gebied van energie en duurzaamheid, of graag actief willen worden. Volgens wethouder voor duurzaamheid Mattias Gijsbertsen zijn de vele initiatieven van Stadjers hard nodig om de stad duurzaam te maken. Onderwerp van de klimaattop is dan ook: 'Samen de volgende stap zetten!'

Energieneutraal in 2035

De gemeente streeft naar een energieneutraal Groningen in 2035. Gijsbertsen: “Feit is dat de gemeente Groningen dit nooit kan halen zonder de steun van de burgers en de vele bestaande en nieuwe initiatieven van Stadjers. Het is daarbij natuurlijk niet nodig om telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Laten we de beschikbare kennis delen; het is leuk en motiverend om te zien waar je stadsgenoten mee bezig zijn. We hebben immers een gemeenschappelijk doel.”

Hulp en advies ter plekke

Tijdens de avond kunnen Stadjers ervaringen en tips uitwisselen. Ook kunnen zij voor hulp en advies terecht bij Grunneger Power, Buurkracht en Groningen Woont Slim. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Stadjers kunnen zich aanmelden via www.groningenwoontslim.nl/stadjer-klimaattop.