Strijd om Baboenbokaal op Sportpark Vinkhuizen

Groningen - Sportpark Vinkhuizen vormt zondag 15 mei het decor voor de 44ste editie van het Alternatief Pinkstertoernooi.

12 Herenteams uit de stad Groningen strijden tijdens dit voetbaltoernooi om de Baboenbokaal. De 6 damesteams werken een eigen competitie af, waarin wordt gestreden om de BaboenBuste Cup E. Deelnemende teams zijn: Freaks United, AC Lenstra, Metamorphose, Cafe Boone, De Valstrik, Broodnodig, FC Gezellig, Les Amis du Congo, VVK Chickas, De buitenbeentjes, De Papengangsters, Gruno Dames, Lubpen 2.0, The Plumbers, Dreamteam, Valstrik Dames, Boone Girls en de Amstel Boys

Freaks United

‘Wie wint, organiseert’ is het credo van dit voetbaltoernooi, dat zijn oorsprong heeft in de jaren ’70. Voetbal was toen weliswaar de bindende factor, maar uiteindelijk stonden de gezelligheid en culturele activiteiten voorop. De organisatie is dit jaar derhalve in handen van Freaks United, dat vorig jaar voor het eerst sinds 1973 toernooiwinnaar werd.

Randprogramma

De Freaks tekenen behalve voor een voetbalprogramma met 18 heren- en damesteams voor een randprogramma met het clubhuis van korfbalvereniging Club Brothers als centrale locatie. Koper en co zorgt voor de muzikale opluistering. En na de prijsuitreiking om 17.00 uur barst een feest los met muziek van Los Bomberos en DJ Arnold.