Gemeente Groningen start met fietsstewards

Groningen - De gemeente Groningen start met de inzet van fietsstewards.

De Westerhaven krijgt dinsdag 17 mei de primeur. De fietsstewards helpen bezoekers van de dan te openen Groninger vestiging van Primark bij het vinden van een geschikte stallingsplek. Ook de eerste dagen na de opening van Primark bieden de fietsstewards daarbij de helpende hand. Ze worden daarbij geholpen door een fietspromotieteam.

Stallingsmogelijkheden

De gemeente zal fietsers dit jaar vaker wijzen op stallingsmogelijkheden in en rond het stadscentrum. Dit omdat uit onderzoek blijkt dat mensen het stallen van de fiets als een probleem ervaren.

Fietsvakken Westerhaven

Tijdens de recente opknapbeurt van de Westerhaven heeft de gemeente, verspreid over het gebied, met grijze stenen nieuwe parkeervakken voor fietsen aangelegd. Deze fietsvakken zijn op plekken aangelegd waar ze niet alleen aantrekkelijk zijn om te gebruiken, maar ook zo weinig mogelijk overlast veroorzaken voor het winkelend publiek.

Tijdelijke uitbreiding

De fietsvakken aan de Westerhaven bieden met elkaar ruimte voor in totaal 450 fietsen. Omdat er volgende week extra drukte wordt verwacht in en rond de Westerhaven heeft de gemeente naast de permanente fietsvakken ook gezorgd voor een tijdelijke uitbreiding van de stallingsmogelijkheden.