Openluchtbioscoop Groningen lanceert Gouden Suikerbiet Filmcompetitie

Groningen - Zienemaan & Sterren, de openluchtbioscoop op het oude Suikerunieterrein in Groningen, lanceert een nieuw programma-onderdeel: de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie.

Dit is een wedstrijd waarmee filmmakers uit Noord-Nederland worden uitgedaagd een kortfilm in te sturen. De winnaar krijgt de Gouden Suikerbiet, een vergulde Suikerbiet, en een prijs ter waarde van € 500. Bovendien wordt de winnende film aan een groot publiek vertoond tijdens de komende editie van Zienemaan & Sterren op 2, 3 en 4 september.

Lokaal talent

Naast de internationale festival-hits die worden geselecteerd voor het hoofdprogramma, biedt Zienemaan & Sterren in 2016 extra ruimte voor lokaal talent. De organisatie ziet grote meerwaarde in een filmprogramma waainr naast films van wereldklasse ook kleinere films een podium krijgen. “Vorig jaar werkten we samen met Academie Minerva en na elke kortfilm klonk een groot applaus. Dit willen we uitbreiden door iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar film in te zenden”, stelt programmeur Harmen Huizenga van Zienemaan & Sterren.

Criteria

De criteria voor de inzendingen zijn:
  • De filmmaker is afkomstig uit Groningen, Drenthe of Friesland
  • Maximale lengte is 10 minuten
  • De film is geproduceerd in 2015 of 2016
  • Alle genres zijn toegestaan (documentaire, animatie, fictie, experimenteel, cross-over)
  • Inzenden vóór 1 augustus 2016
Films kunnen worden ingezonden naar goudensuikerbiet@zienemaan.nl. Aanlevering door middel van een Vimeo- of Youtube-link. Inzenders wordt bovendien verzocht een korte c.v. inclusief contactgegevens toe te voegen.