Emilio Guzman met 'Alle mensen verzamelen!' in De Oosterpoort

Groningen - Cabaretier Emilio Guzman is terug na een lange periode van afwezigheid door stemproblemen. Woensdag 18 mei staat hij in De Oosterpoort in Groningen. Hij speelt er zijn derde avondvullende cabaretshow ‘Alle mensen verzamelen!’.

De jongste Guzman wordt van kleins af aan een dromer genoemd. Regelmatig werd hij de klas uitgestuurd omdat hij uit het raam zat te staren. Wat hij niet erg vond, want op de gang kon hij ongestoord verder gaan met dagdromen. Vaak als Emilio hardop droomt, wordt hij afgeserveerd als fantast. Dan krijgt hij saaie woorden te horen als: crisis, cijfers, financiële haalbaarheid. Maar op het podium, is alleen Emilio aan het woord. Daar kunnen saaie mensen hem niet onderbreken en gaat de fantast los

Emilio Guzman

Emilio Guzman won in 2014 de Neerlands Hoop, dé cabaretprijs voor de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Daarnaast is Guzman al ruim 10 jaar lid van comedygezelschap De Comedytrain. Hij schreef en speelde hij ook mee in de fantasy-comedy ‘In Den Gulden Draeck’ op HumorTV en hij was afgelopen najaar te zien in een pilot op TV Lab getiteld ‘Minima’ wat hij eveneens zelf bedacht en schreef. Emilio sleepte in 2010 de publieksprijs in de wacht van het Leids Cabaret Festival en toerde daarna met zijn succesvolle voorstellingen ‘Doen en laten’ en ‘Een dunne dekmantel’ door het hele land. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.