Ommelander Markt

GRONINGEN - e markt wordt om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Joost van Keulen. Daarna zijn er de hele dag films, lezingen en workshops over voeding, met bijzondere aandacht voor bonen en peulen. Dit omdat de FAO - de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties - 2016 heeft uitgeroepen tot het Jaar van de Peul. Verder is er een speurtocht voor volwassenen en kunnen kinderen worden geschminkt.

De Ommelander Markt bestaat vijf jaar. In 2011 was Groningen de Hoofdstad van de Smaak. In dat kader werden in het Ebbingekwartier de eerste drie Ommelander Markten georganiseerd. De initiatiefnemers merkten dat dit een heel goede manier is om bewust eten en smaakvolle voeding onder de aandacht te brengen. Er was veel belangstelling en de reacties van de bezoekers waren positief. Reden voor een groepje boeren met een bedrijf rondom de stad Groningen de handen ineen te slaan. Samen richtten zij de Stichting Ommelander Markt op.

De Ommelander Markt verhuisde in 2015 van het Ebbingekwartier naar het Harmonieplein aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De markt is elke tweede zaterdag van de maand (10.00 tot 16.00 uur).