Jante Wortel wint Write Now! Groningen

Groningen - De 19-jarige Jante Wortel is de winnaar van de Groninger voorronde van Write Now! 2016.

Zij won 250 euro aan boekenbonnen en een plek in de grote finale van Write Now! op 26 juni in Rotterdam. Inzet is de titel van hét schrijftalent van 2016.

Jury

De prijsuitreiking van de Groninger voorronde vond plaats in Groninger Forum. De jury, bestaande uit voorzitter Rebekka de Wit, redacteur en recensent Thomas van de Veen en redacteur Roel van Diepen, verkoos Jantesverhaal ‘Hulp’ tot de beste tekst. Het juryrapport over haar inzending: 'Het is helder geschreven, met een prachtige opbouw en gevoel voor humor.’ In totaal stuurden bijna 70 jonge Groninger schrijvers een tekst in.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs van 125 euro aan boekenbonnen ging naar het verhaal 'Witte Zijde' van Lilian Zielstra. De derde prijs van 75 euro aan boekenbonnen was voor Tiemen Hiemstra met zijn verhaal 'Vitaminen voor Constantinopel'. Onder de tweede en derde prijswinnaars van alle voorrondes worden 4 wildcards verdeeld. Zielstra en Hiemstra maken dus nog kans op een plek in de finale.

Nieuwe tekst

Jante Wortel krijgt 3 weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale, waarin zij de strijd aangaat met de winnaars uit de andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio’s. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op Geen Daden Maar Woorden Festival en een schrijfopleiding. Ook wordt op 26 juni de Write Now! De Morgen Publieksprijs uitgereikt, bepaald door de lezers. Deze prijs bestaat uit een iPad en een publicatie van de winnende tekst in De Morgen.

Over Write Now!

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied en begint met 11 regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Voor elke regio bepaalt een vakjury wie zich plaatst voor de finale. Eerdere winnaars van Write Now! zijn Niña Weijers, Maartje Wortel en Lize Spit.