'Frankenstein' in Royal Opera House Live in Groninger Forum

Groningen - In het Groninger Forum in Groningen staat woensdag 18 mei een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt het ballet ‘Frankenstein’ van Liam Scarlett gepresenteerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

Frankenstein

Liam Scarlett, de ‘Artist In Residence’ van het Royal Ballet, koos het klassieke Frankenstein-verhaal van Mary Shelley als basis voor zijn eerste, avondvullende, verhalende ballet voor Covent Garden Main Stage. Een verhaal vol verraad, nieuwsgierigheid, leven, dood en bovenal liefde, dat Scarlett inspireert om alle aspecten van de menselijke natuur uit te diepen, vooral het verlangen geaccepteerd te worden zoals we zijn. Voor dit ballet keert Scarlett terug naar Lowell Liebermann, die geheel nieuwe muziek schreef voor deze productie. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten (à € 24,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van het Hereplein.