Engels topkoor in Aa-Kerk

GRONINGEN - it koor is het vlaggenschip van de Universiteit van St. Andrews en bestaat uit 30 studenten onder leiding van Tom Wilkinson.

Het koor heeft een uitstekende reputatie, geeft concerten wereldwijd en werkte met beroemde musici als Sir John Eliot Gardner en Emma Kirkby. Het concert in Groningen begint om 20.00 uur.

De Koorschool in Roden, met de Roden Girl Choristers en het Roder Jongenskoor, is gastheer voor dit fantastische koor op 11 juni. Dirigente Sonja de Vries van de Roden Girl Choristers: ,,We herkennen de Anglicaanse traditie waarin ze staan en slaan de handen ineen om het publiek een prachtige Anglicaanse avond te bieden in één van de mooiste kerken van Groningen.’’

Behalve composities van Stanford, Wood, Vaughan Williams, Stopford en Leighton, zingt het koor ook traditionele Schotse liedbewerkingen. Twee van deze bewerkingen zijn van de hand van de dirigent Tom Wilkinson. Uiteraard gaan de drie koren ook de uitdaging aan om een aantal koorwerken gezamenlijk uit te voeren.

Sietze de Vries, vaste begeleider van het Roder Jongenskoor en de Roden Girl Choristers, verzorgde vorig jaar een masterclass improvisatie aan de Schotse universiteit in St. Andrews. De Vries: ,,We sloten de dag af met een concert in de chapel, waarbij het geweldige universiteitskoor zong terwijl ik improviseerde op het orgel. Wat de ‘koorkunst’ betreft hoef je ze echt niets te vertellen. Ze staan in een rijke traditie en het is een eer dat dit topkoor naar Nederland komt om concerten te geven.”

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar via http://www.daannijman.nl of telefonisch via 06-10800091. Aan de deur kosten de kaarten 18 euro.