Stadskerk wordt stadsplein

GRONINGEN - e Stadskerk aan de Friesestraatweg verandert voor één dag in een gezellig Stadsplein met allerlei activiteiten voor alle leeftijden. De Stadskerk deelt uit, daarom zijn alle activiteiten graits. Alleen op de kledingbeurs wordt een klein bedrag gevraagd voor de aangeboden kleding.

Van 10.30 tot 16.00 is er van alles te doen in de Stadskerk. Zo is er een rondleiding in het kerkgebouw, waar onder andere ook colleges en tentamens voor de Hanze Hogeschool en Rijks Universiteit Groningen worden gehouden.

Er zijn mogelijkheden om je fiets te laten repareren. Advies over werk, communiceren met kinderen, relaties of huisdieren. Het kan allemaal. Je kunt meedoen aan verschillende leuke workshops zoals spelen op de djembé of ukelele, ballonnen vouwen, haken en breien. Of ga je liever voetballen of meedoen aan de vossenjacht?En wat dacht je van het ‘beauty-plein’? Haren laten knippen, make-up, kleuradvies en fotoshoot, je even lekker laten verwennen! De hele dag is er taart bij de koffie, door gemeenteleden zelf gebakken. Een grote groep leden van de Stadskerk|VBG is afkomstig uit het Midden-Oosten, zij maken heerlijke hapjes die je kunt proeven op een gezellig terras, terwijl je luistert naar live muziek.

Een moment van bezinning mag je ook verwachten van een kerk, daarom is er een spirituele route, waar je even een moment van rust neemt en je gedachten laat gaan over je leven. Een andere route die je kunt nemen is een ritje op een pony!

Vele vrijwilligers uit de Stadskerk werken mee aan dit evenement om er een bijzondere dag van te maken, om uit te delen van wat Voor jong en oud is er deze dag iets te doen, iedereen is van harte welkom.