Swingin’Groningen trakteert op crossover en talent

GRONINGEN - Op 16, 17 en 18 juni kan Groningen weer volop genieten van muziek, want dan vindt de 22ste editie plaats van Swingin’ Groningen. Het publiek wordt getrakteerd op crossovermuziek zoals funk, soul en groove en alle andere muziekstromen die zijn ontstaan vanuit de jazz.

Op het programma staan zowel bekende artiesten als aanstormend talent. Dit jaar zijn er podia op het Waagplein, het Broerplein, de Ellebogen, het Uurwerkersplein, het Zuiderdiep en op vrijdagavond bij café de Toeter bij het schip Ludina. Traditiegetrouw is er speciale aandacht voor nieuw talent. Onder de noemer ‘Talent Stage’ is op de verschillende podia een groot aantal talenten te zien en te horen en is er ook dit jaar de Northern European Jazz Talent Contest met de Local Pre Round. En uiteraardontbreekt StadsKabaal niet. Vanaf vandaag is het programma te vinden op de nieuwe website.

Tijdens de Northern European Jazz Talent Contest strijden jonge talenten ‘lichte muziek’ om de felbegeerde Energizing Future Talent Award. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen voor deze contest hun toppers af. Wie voor Groningen mee mag doen, wordt op woensdagavond 15 juni bepaald tijdens de Local Pre Round, een zinderende wedstrijd voor de laatste finaleplek tussen een aantal door het Prins Claus Conservatorium gekozen kandidaten.

Zaterdagmiddag 18 juni wordt het in Groningen extra gezellig om te winkelen. Swingin’ Groningen biedt in zes winkels in het centrum een muzikaal programma met crossover jazzmuziek aan, tussen 14.00 en 18.00 uur. Het Fonds Ondernemend Groningen en de Groningen City Club werken daar ook aan mee.