Winkelgebied Westerhaven krijgt facelift

GRONINGEN - Met de plaatsing van nieuwe bankjes, het realiseren van extra fietsparkeergelegenheden en de komst van twee bijzondere markeringspunten, heeft de Westerhaven een facelift ondergaan. De Winkeliersvereniging Westerhaven nam het initiatief om samen met de gGemeente, de eigenaar van het pand en een lokale Groningse ontwerper en producent, het gebied een nieuwe boost te geven. Met de komst van de Primark en nieuwe ondernemers in het gebied is Westerhaven klaar voor de toekomst.

Al voordat bekend werd dat Primark zich in de Westerhaven zou gaan vestigen, werd er gesproken om het gebied, in samenwerking met de gemeente en andere partijen, aantrekkelijker te maken. Naast de nieuwe bankjes, markeringspunten en extra fietsparkeervoorzieningen, heeft de eigenaar van een groot aantal panden ook de buitenkant aangepakt.

Voor het ontwerp en maken van de bankjes en de markeringspunten is de samenwerking gezocht met Helen Meek. Een Groningse ontwerper, die al eerder in de stad Groningen liet zien wat zij in huis heeft, en het metaalbewerking bedrijf Beerepoot, ook uut Grunn! Het straatmeubilair bestaat uit banken van hout en roestvrijstaal, daarbij is bij het ontwerpen ervan rekening gehouden met de geschiedenis van het gebied. De beide markeringspunten hebben de vorm van een schip en de banken met hun ronde en vloeiende vormen staan symbool voor het water.