Yarden opent deuren op Moederdag

GRONINGEN - Uitvaartorganisatie Yarden crematorium Groningen opent op Moederdag (zondag 8 mei) de deuren. Hiermee biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herinneren. Uit de Afscheidsmonitor van Yarden blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders hun dierbaren op speciale dagen herinnert. Na de verjaardag en sterfdag is Moederdag de belangrijkste dag hiervoor.

Suzanne Veenstra-Riegen, locatiemanager: ‘Het verlies van een dierbare heeft een enorme impact op je leven, zeker wanneer het je (groot)moeder betreft. Dit kan natuurlijk ook je stiefmoeder of schoonmoeder zijn. Juist op dagen als Moederdag is het gemis vaak extra groot. Door regelmatig het afscheid te herinneren en je dierbare te herdenken zien we dat nabestaanden beter kunnen omgaan met het verlies en met hun verdriet. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.

Uit de Afscheidsmonitor blijkt dat Nederlanders hun dierbare voornamelijk herinneren door af en toe aan diegene te denken (70%), door middel van een foto van de overledene (50%) of door diegene op een speciale dag te herinneren (27%). Hierbij zijn de verjaardag (70%), de sterfdag (57%) en Vader- en Moederdag (25%) de meest ‘favoriete’ dagen. Daarom opent Yarden juist op Moederdag de deuren van haar uitvaartlocaties in het hele land.

.