Certificaten voor eerste studenten Grotius Minor Hanzehogeschool

Groningen - De eerste circa 25 studenten die de Grotius Minor van de Hanzehogeschool Groningen afgerond hebben, krijgen maandag 9 mei hun certificaat uitgereikt.

De minor is vernoemd naar Hugo de Groot en heeft als doel om vluchtelingen in contact te brengen met het Nederlandse hoger onderwijs. De eerste minor startte begin november met een onderwijsprogramma met onderdelen als Nederlandse en Engelse taal, Interculturele Vaardigheden en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast hadden de studenten de mogelijkheid om zich te verdiepen in een keuzemodule, zoals Gezondheid, ICT en Ondernemerschap. Ook is intensief aandacht besteed aan (studie)loopbaanbegeleiding.

Share Your Talent

Met de minor wordt de slogan van de Hanzehogeschool Groningen recht gedaan: 'Share Your Talent. Move The World'. Medewerkers en studenten leveren op vrijwillige basis een aandeel. Dit varieert van het mee helpen ontwikkelen van het curriculum tot het geven van (gast)lessen, toetsen of begeleiden van vluchteling-studenten. De Grotius Minor is bedoeld voor vluchtelingen die op dit moment een verblijfsplaats hebben in Noord-Nederland, die in staat zijn om op hoger onderwijsniveau te studeren en voldoende beheersing hebben van de Nederlandse taal.