Documentaire 'Bezness as Usual' in Groninger Forum

Groningen - In het Groninger Forum wordt zondag 1 mei de documentaire 'Bezness as Usual' van Alex Pitstra vertoond.

De Nederlander Alex Pitstra, geboren als Karim Alexander Ben Hassen, is 25 als hij een brief krijgt van zijn Tunesische vader, die hij sinds zijn kinderjaren niet meer gezien heeft: de man wil hem ontmoeten. Ondanks alle argwaan en oud zeer, besluit Alex naar Tunesië te gaan en een relatie op te bouwen met zijn Tunesische familie die hem als een verloren zoon binnenhaalt.

Bezness

Het blijkt dat Alex’ vader in zijn jonge jaren een succesvolle bezness was. Hij verdiende aan Europese toeristen door hen het hof te maken. Het was een familieonderneming, de hele familie leefde er van. Als zijn vader steeds vaker om geld gaat vragen begint Alex aan zijn goede bedoelingen te twijfelen. Ziet zijn vader Alex als een Europese bankrekening of is een bijdrage van een zoon aan het pensioen van zijn ouders naar islamitisch gebruik niet meer dan logisch?

2 culturen

In zijn zoektocht wordt Alex niet alleen geconfronteerd met de cultuurverschillen tussen hem en zijn familie in Tunesië, maar ook met de relatie met zijn Nederlandse moeder. Welke rol moet hij vervullen als zoon tussen 2 culturen in? De filmvertoning begint om 17.00 uur.