Feestelijke diploma-uitreiking IMC Weekendschool Groningen

Groningen - Het Academiegebouw in Groningen was zondag toneel van de feestelijke diploma-uitreiking van IMC Weekendschool Groningen. 25 leerlingen van IMC Weekendschool Groningen kregen hun diploma uit handen van burgemeester Peter den Oudsten.

De jongeren gingen 3 jaar lang - tussen hun 10de en 14de jaar – elke zondag naar de weekendschool. Daar ontmoetten zij bevlogen professionals en maakten ze onder hun leiding kennis met ruim 15 vakgebieden. Doelstelling van de weekendschool is jongeren een brede blik op hun mogelijkheden te geven en hun positie in de maatschappij te verstevigen. De leerlingen volgenden onder meer de vakken Geneeskunde, Recht, Journalistiek, Theater, Architectuur en Archeologie. Eén van de hoogtepunten was een ontmoeting met staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens het vak Politiek.

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is in 1998 opgericht door psycholoog Heleen Terwijn. IMC Weekendschool heeft 10 vestigingen in het hele land. Sinds 2006 is er een IMC Weekendschool in Groningen. Jaarlijks gaan in Groningen meer dan 100 jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit verschillende wijken naar de weekendschool. De weekendschool is sterk verbonden met de stad en wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken partners en vrijwilligers. IMC Weekendschool Groningen wordt ondersteund door UMCG en Nijestee. Belangrijke financiers zijn Voys Telecom, Devhouse Spindle, BAN Personeelsdiensten en verschillende fondsen.