Marjan Brouwers schrijft roman 'Ren, Janina, ren!'

Groningen - Bij LM Publishers verschijnt zondag 1 mei de roman 'Ren, Janina, ren!'. Dit boek is geschreven door Marjan Brouwers uit Groningen en Jeannette van Ditzhuijzen uit Almelo.

De biografische roman 'Ren, Janina, ren!' gaat over de oorlogservaringen van Janina de Marchena-Katz (1932) die nu op Curaçao woont. De aanvankelijk blije kinderjaren vol Joodse tradities en een liefhebbende familie worden steeds meer overschaduwd door de antisemitische dreiging vanuit zowel Polen als buurland Duitsland. Totdat eerst de Russen en bijna 2 jaar later de Duitsers Chorostków bezetten. 1 voor 1 raakt Janina haar familieleden kwijt, tot ze er alleen voor staat en in sneeuw en kou op zoek moet naar een veilig onderdak.

Onderzoek naar verleden en familie

Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen onderzochten de achtergronden van Janina’s verhaal. Ze spraken uitgebreid met Janina zelf en deden onderzoek naar haar verleden en familie. Vrijwel alle personen in het boek hebben echt geleefd. De roman is geïllustreerd met een stamboom van Janina’s familie en diverse foto’s. De roman is tot stand gekomen mede met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Signeersessie

De boekpresentatie vindt plaats in Amsterdam. Zaterdag 21 mei staat een singeersessie gepland bij Van der Velde Boeken in Groningen. 'Ren, Janina, ren!' ISBN: 9789460224225 paperback, 216 pagina's