Diamant College sluit projectweek af met expositie

Groningen - De eerste en tweede klassen van school voor voortgezet speciaal onderwijs Diamant College in Groningen hebben donderdag een project over de Tweede Wereldoorlog afgesloten. Zij deden dat met een expositie in een zelf ingericht museum.

Om het museum in te richten hebben de leerlingen verschillende opdrachten gemaakt en activiteiten gehad. Zo kregen de eersteklassers Cohenno en Wortmann op bezoek. Zij vertelden over hun eigen ervaringen in Tweede Wereldoorlog. De tweedejaars zijn op excursie geweest naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Verder bezochten zij de Groninger Archieven, waar medewerker Peter Riem hen een kijkje gaf in het depot en de leerlingen documenten liet opzoeken die te maken hadden met de opdrachten waarmee de leerlingen in de klas bezig waren.

Expositie

In de expositie hebben de leerlingen de oorlogsverhalen van verschillende Joodse Groningers laten zien. Zij deden dit door verschillende bronnen te verwerken op een drieluik. Verder schreven de leerlingen gedichten, maakten ze filmverslagen, lazen ze boeken en kozen ze een oorlogsmonument uit waarover zij een opdracht maakten. In de horecalessen was eten gemaakt voor de bezoekers. In de lessen groen was een heuse herdenkingskrans gemaakt.