The Movement wint POPgroningen Talent Award

Groningen - The Movement heeft de POPgroningen Talent Award gewonnen. De finale van de talentenjacht vond vrijdagavond plaats in VERA in Groningen.

Naast The Movement hadden Franky Age, Hollow Men en Kira zich voor de eindstrijd geplaatst. Hun verrichtingen werden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Peter Weening (muziekprogrammeur van Vera), Peter van der Heide (muziekjournalist Dagblad van het Noorden), Joey Ruchtie (muziekprogrammeur Oosterpoort), Bastiaan Nijbroek (managementbureau Boxful of Trees) en Geert van der Velde (The Black Atlantic, Black Oak). De avond werd gepresenteerd door Nathan de Vries (BNN).

Bevrijdingsfestival Groningen

De Noord-Groninger rockers van The Movement verzekerden zich met de winst van deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 2017, een optreden op Eurosonic 2017, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf, FestiValderAa, ReitdiepPOP, Keetpop en een optreden op het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar. Verder wint de band een coachingtraject door een professional uit het popwerkveld, een waardecheque van Westerhaven Muziek en deelname aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort).