Liedjesmachine in Beatrix Kinderziekenhuis in UMCG

Groningen - De Liedjesfabriek heeft donderdag een nieuwe Liedjesmachine in gebruik genomen in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

De Nijmeegse stichting de Liedjesfabriek geeft zieke kinderen de mogelijkheid om samen met muzikanten een liedje te schrijven en in te zingen, en zorgt voor een professionele opname en eigen videoclip. De Liedjesmachine, een mobiele opnamestudio, is daarbij een onmisbaar instrument: een multifunctionele machine, met instrumenten, apparatuur en veel lichtjes en knoppen, om de beleving nog leuker te maken. Patrick Spierts, oprichter van de Liedjesfabriek: “Het is altijd weer een mooi moment, zo’n apparaat met lampjes, knopjes en zelfs een gitaar en keyboard erin verstopt. De kinderen kunnen hun ogen er niet vanaf houden!”

Beatrix Kinderziekenhuis

De Liedjesfabriek is sinds mei 2015 actief in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Maandelijks reizen liedjesmuzikanten af naar Groningen om zieke kinderen een muzikale beleving te geven. De aanschaf van de nieuwe Liedjesmachine is mogelijk dankzij ondersteuning van Fonds NutsOhra en stichting Roparun.