Verzakking in de weg: 4 weken verkeershinder rondom Noordzeebrug

Groningen - De provincie Groningen verwacht van maandag 9 mei tot en met vrijdag 3 juni verkeershinder rondom de Noordzeebrug in Groningen.

In de eerste 2 weken geldt deze verkeershinder voor verkeer dat de stad uitgaat. Van 23 mei tot en met 3 juni moet verkeer dat vanuit de richting Eemshaven de stad inrijdt ook rekening houden met filevorming.

Verzakt

Doordat diepere grondlagen niet voldoende zijn ingeklonken, is de weg tussen het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg en de nieuwe Noordzeebrug (Curaçaostraat-zijde) in Groningen verzakt. De provincie benadrukt dat geen sprake is van een ernstige situatie. 'Er is bovenop het nieuwe viaduct door deze kleine verzakking een hobbel ontstaan. Dit is esthetisch niet mooi en draagt ook niet bij aan het rijcomfort van de automobilist.' Daarom wordt dit gedeelte van de weg opengebroken, opnieuw aangevuld en geasfalteerd. De werkzaamheden duren 4 weken. In die tijd wordt het verkeer in twee fasen omgeleid, steeds met beperkte rijstroken. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten in de week van 25 april.

Onderhoud

Van half mei tot eind mei voert de gemeente Groningen onderhoudswerk uit aan de hoofdrijbaan van de Bedumerweg. Er wordt gewerkt van de Poortstraat tot de Asingastraat. Ook deze werkzaamheden leveren verkeershinder op.