‘Out Of My Hands’ bij SIGN in Groningen

Groningen - SIGN in Groningen presenteert vanaf zaterdag 30 april de tentoonstelling ‘Out Of My Hands’. Deze expositie vindt plaats in het kader van de nationale tekeningenmanifestatie ‘DRAWING FRONT’.

In de tentoonstelling 'Out Of My Hands' worden verschijningsvormen van tekenen getoond waarbij technologie of nieuwe media een belangrijke rol speelt. Met werk van Thijs Zweers, Dewi de Vree & Jeroen Uyttendaele, Junyu Chen, Marit Westerhuis, en Wouter van Tilborg & Tim Romkes. Thijs Zweers maakt gebruik van digitale beeldbewerkingsprogramma's om omgevingen te creëren bedoeld voor een virtueel leven. Uiteindelijk maakt hij de schoonheid van de virtuele werkelijkheid concreet en tastbaar in zijn tekeningen. Junyu Chen maakt met 'A unique line' een analyse van het tekenen. Zij zoomt in op het gebaar en karakter van een lijn. Door middel van performance, projectie inclusief geluid en de tekeningen zelf. Marit Westerhuis maakt tekenmachines die intimiteit waarheidsgetrouw preserveren in een tekening. Persoonlijke data worden omgezet in lijnen. ‘Ground’ van Dewi de Vree & Jeroen Uyttendaele toont een audiovisuele performance waarbij grafiet tekeningen gebruikt worden als controle interface voor verschillende elektronische instrumenten. Al tekenend wordt het geluid beïnvloed. Wouter van Tilborg & Tim Romkes (RATATA) gebruiken een penplotter als tekengereedschap. Ze experimenteren met het karakter van het schrift en het ontwerp door te variëren met instellingen en onderdelen, en door gebruik te maken van verrassingen en afwijkingen.

Vernissage

De tetoonstelling wordt zaterdag 30 april om 17.00 uur geopend met de live streaming performance 'A Unique Line' van Junyu Chen en tekenmachine-sessies van Marit Westerhuis De expositie loopt tot en met 29 mei.