Marian Joëls decaan Medische Wetenschappen en lid Raad van Bestuur UMCG

Groningen - Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Raad van Toezicht van het UMCG hebben prof. dr. Marian Joëls per 1 september 2016 benoemd tot decaan Medische Wetenschappen en lid van de Raad van Bestuur van het UMCG.

Joëls is op dit moment als hoogleraar Neurowetenschappen en als directeur van het Brain Center Rudolf Magnus verbonden aan het UMC Utrecht. Zij volgt prof. dr. Folkert Kuipers op, die sinds 1 april als hoogleraar de leerstoel Healthy Life Alliances in het UMCG bekleedt.

Marian Joëls

Marian Joëls (Amsterdam, 1956) studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde in 1984 en startte daarna een loopbaan als onderzoeker, waarin zij in 1997 werd benoemd tot hoogleraar Zoölogie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 werd zij benoemd tot hoogleraar Neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht en tot directeur van het onderzoeksinstituut Brain Center Rudolf Magnus van het UMC Utrecht. Daarnaast is zij sinds 2002 lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) en vervulde zij meerdere functies op het gebied van neurowetenschappen bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Raad van Bestuur

Met deze benoeming bestaat de Raad van Bestuur van het UMCG per 1 september 2016 uit: mr. J.F.M. Aartsen (voorzitter), prof. dr. A.G.J. van der Zee (vice-voorzitter), drs. H.A. Snapper en prof. dr. M. Joëls (decaan). In de Raad van Bestuur is de decaan in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek.