Theater Na de Dam: De Steeg in De Oosterpoort

Groningen - Theatergezelschap De Steeg staat woensdag 4 mei met de voorstelling Issy&Sophius in De Oosterpoort in Groningen. Tegelijkertijd - om 21.00 uur - wordt in De Lawei in Drachten de dans-theatervoorstelling 'Niemandsland' opgevoerd, een co-productie tussen De Steeg en Club Guy &Roni (Poetic Disasters Club). De Steeg neemt met deze voorstellingen deel aan het programma Theater Na De Dam.

Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de editie van 2016 doen meer dan 70 voorstellingen, waaronder die van De Steeg, mee aan het landelijke programma.

Issy&Sophius

In de theatervoorstelling 'Issy&Sophius' vertellen jonge acteurs het aangrijpende verhaal van Israël en Sophius de Vries, 2 jongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Winsum woonden. Gewone jongens, die voetballen, kattenkwaad uithalen en verliefd worden. Als de oorlog begint lijkt er eerst niet zo veel te veranderen. Maar gaandeweg merken ze dat ze in plaats van gewone jongens vooral Joodse jongens worden. Het wordt steeds moeilijker om ‘gewoon’ te zijn en steeds onaangenamer om Joods te zijn. Moeten ze onderduiken? Moeten ze vrijwillig op de trein stappen naar Duitsland? En waarom overkomt hen dit? Wat hebben zij verkeerd gedaan? Aanvang: 21.00 uur. Reserveren: www.de-oosterpoort.nl.