Beperkte daling WW in gemeente Groningen

Groningen - De gemeente Groningen telde eind maart 5275 WW-uitkeringen. Dat is 4,8 % van de beroepsbevolking.

Het aantal uitkeringen nam in maart af met 19 uitkeringen (-0,4 %). Ten opzichte van vorig jaar verstrekte UWV in Groningen 5,2 % (262) meer uitkeringen

UWV

Een en ander blijkt uit cijfers van het UWV. Het uitvoeringsinstituut constateerde in maart een daling van het aantal nieuwe WW-uitkeringen in vrijwel alle sectoren van de Groningse economie. De handel bleef ook in maart last houden van een verhoogde instroom van nieuwe WW-uitkeringen als gevolg van recente faillissementen in het grootwinkelbedrijf.

Meer openstaande vacatures

Hoewel het economisch herstel nog niet blijkt uit een structurele afname van het aantal WW-uitkeringen, ziet het UWV dit al wel terug in meer openstaande vacatures. In het afgelopen jaar nam het aantal openstaande online vacatures in Groningen toe met 25 %. In maart staan vooral in de techniek en ICT veel vacatures open. De komende maanden neemt het aantal vacatures naar verwachting verder toe door het aantrekken van seizoenswerkgelegenheid in bouw, landbouw en horeca.

Banenmarkt in Groningen

UWV speelt in op de toename van openstaande vacatures met banenmarkten en speeddates. Donderdag 21 april vindt op het Werkplein in Groningen een banenmarkt plaats voor UWV-klanten uit heel Noord-Nederland met een ICT-achtergrond. Zij kunnen contacten leggen met werkgevers en intermediairs waarvan sommige met concrete vacatures. Medio juni wordt er voor de UWV-klanten in Groningen een speeddate georganiseerd met werkgevers en intermediairs uit de techniekbranche.