MJD Groningens Link050 verbindt

Groningen - Het ideaal van Kris Holwerda was een website waar wensen en talenten van Stadjers bij elkaar zouden komen. Mensen bij elkaar brengen die samen inspirerende dingen willen doen of leren.

Door Janny Steenstra „Ik belandde met mijn idee bij Link050, een plek waar iedereen met een vraag of idee terecht kan. Mijn vraag was hoe ik de website, waarmee ik inmiddels begonnen was, zou kunnen professionaliseren. De mensen bij Link050 reageerden positief en brachten mij in contact met mensen en organisaties die mij verder kunnen helpen en deelden mijn idee op hun Facebookpagina”, zegt Kris. Ook docent inburgering Gineke Heerema van Stavoor stapte binnen bij Link050 . Zij nam 15 andere vrouwen mee. Gineke: „Dit was een speciale groep vrouwen, die hier al langer wonen en die het niet lukt om het inburgeringsdiploma te halen. Ik heb ze daarom meegenomen naar diverse organisaties, waaronder Link050, zodat ze zelf kunnen zien wat ze allemaal kunnen doen in deze stad.” Voor Link050 was deze groep een uitdaging, omdat het om laag opgeleide vrouwen gaat, zegt vrijwillig medewerker Arnold Bontsema. „Maar we willen ook deze vrouwen graag perspectief bieden en samen op zoek gaan naar geschikt vrijwilligerswerk. Bij ons is iedereen welkom, ook als je nog niet voldoende informatie hebt verzameld, zoals bijvoorbeeld Kris met zijn idee.”

Initiatief MJD Groningen

Dit zijn slechts 2 voorbeelden van mensen die met hun vraag naar Link 050 gingen. Link 050 is sinds oktober gevestigd aan de Oude Ebbingestraat 55. Het betreft een initiatief van MJD Groningen. Dankzij de vele gemotiveerde vrijwillige medewerkers hebben ze daar tijd en aandacht voor elke bezoeker met een idee of een vraag. Doordat er bij de vrijwilligers en professionals van Link050 kennis is van wat er in de verschillende wijken in de stad gebeurt, kunnen zij mensen snel naar de goede plek helpen. Ook de bezoekers brengen kennis in, waarvan anderen weer gebruik kunnen maken.

Behoefte aan fysieke plek

De medewerkers constateren dat er naast alle digitale platforms duidelijk behoefte is aan een fysieke plek als deze, waar mensen elkaar ontmoeten en waar een uitwisseling van behoeften en ideeën kan plaatsvinden. Er zijn veel thema’s die zich niet beperken tot 1 wijk. Link050 verbindt over de wijken heen en dat biedt nieuwe mogelijkheden. De lijntjes zijn kort, waardoor ze snel kunnen inspelen op actuele situaties. Bij Link 050 is ook de Vrijwilligersvacaturebank gevestigd. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen, maar nog niet weten wat ze willen, worden adequaat geholpen met advies. Ook houden de Groningse Uitdaging, Wehelpen.nl en een adviseur fondsenwerving spreekuur bij Link050. Organisaties kunnen er terecht voor advies over en ondersteuning bij vrijwilligerswerk.

Openingstijden

Link 050 op maandag van 13.00 tot 17.00 uur geopend, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Het initiatief van Kris Holwerda is te zien op www.shareyourtalent.nl. Meer informatie: www.link050.nl.