5 kandidaten voor opvolging Chris Garrit als nachtburgemeester Groningen

Groningen - In Huize Maas in Groningen wordt woensdag 18 mei de nieuwe nachtburgemeester van Groningen gekozen.

Er zijn 5 kandidaten voor het nachtburgemeesterschap:
  • Oelinda de Vries (22) - meer samenhorigheid
  • Hubert Nauta (55) - meer diversiteit in aanbod
  • Merlijn Poolman (28) - eerder op stap
  • Annemiek Rosaria (26) - veiligheid verbeteren
  • Beniamino Bescotti (40) - buitenwijken betrekken
Een van hen wordt de opvolger van de huidige (waarnemend) nachtburgemeester Chris Garrit. Hij werd op 7 november 2011 tot nachtburgemeester van Groningen gekozen.

Stemmen

Komende week gaat de website www.nachtburgemeester050.nl online met daarop profielen van de 5 kandidaten, een introductiefilmpje van de kandidaten en de mogelijkheid om vragen te stellen. Bovendien kan het publiek op deze website zijn stem uitbrengen op zijn favoriete kandidaat. De stemming loopt tot en met 16 mei en is raadgevend voor de jury, bestaande uit 5 'stakeholders van de Groninger nacht'. De jury beslist uiteindelijk wie de komende  2 jaar nachtburgemeester van Groningen is.

Sikkom

De organisatie van de verkiezing is in handen van stadsblog Sikkom. De verkiezingsavond in Huize Maas wordt een feestelijke gebeurtenis met live muziek en uiteraard presentatie van de kandidaten. In de zaal wordt zelfs nog een laatste raadgevende stemming gehouden. De jury zal uiteindelijk om 24.00 uur bekendmaken wie Groningens nieuwe nachtburgemeester is. Toegang tot de verkiezingsavond is gratis.