Marco Niemeijers 'Little Angels' in Groninger Forum

Groningen - In het Groninger Forum wordt dinsdag 3 mei de film 'Little Angels' vertoond. Deze film van Marco Niemeijer won de Prix Europe 2015 en is geselecteerd voor de Emmy Awards 2016.

In een ingetogen portret van zijn New Yorkse familie, ontvouwt filmmaker Marco Niemeijer geleidelijk de schrijnende, verstikkende werking van het oorlogstrauma over de generaties.

'Mijn engeltjes'

Begin jaren ‘50 verhuist Enny met haar tweede man en hun dan 6-jarige dochtertje Tascha naar New York. Daar blijft Enny worstelen met het verlies van haar eerste kinderen in Auschwitz, 'mijn engeltjes’, zoals ze Glenda en Myrna liefkozend blijft noemen, en van wie alleen nog de zwijgende filmbeelden bestaan die in een koffer de oorlog zijn doorgekomen. Haar dochter Tascha blijkt in dat opzicht 1 grote teleurstelling; tot aan haar laatste adem verwijt Enny Tascha gebrek aan begrip.

Gevolg van haar moeders lijden

Ook Tascha’s leven, in 1946 geboren in Amsterdam uit het tweede huwelijk van Enny, lijkt beheerst door het verleden. Het vertrek uit Amsterdam, een eenzame schooltijd in New York, Enny’s bemoeienissen met haar liefdesleven die uitmondden in haar huwelijk met de manisch-depressieve Steve; het is allemaal gevolg van haar moeders lijden. Zelfs na Enny’s overlijden, blijft Tascha’s dagelijkse leven doordrongen van haar moeder. Zowel in de frustraties als in het verlangen dichtbij haar moeder te kunnen blijven; ze omringt zich met haar moeders spullen, draagt lang haar - om de gelijkenis met haar moeder niet te verliezen. 'Little Angels' is een co-productie van Joodse Omroep en Windmill Film. De vertoning in het Groninger Forum begint om 20.00 uur. Kaartverkoop: www.groningerforum.nl.