Sam en Riek Kukler uit Groningen 65 jaar getrouwd

Groningen - Salomo (Sam) Kukler en Hendrika Elisabeth (Riek) Kukler-Koudstaal hebben maandag hun briljanten huwelijk gevierd.

De op 24 oktober 1926 geboren Sam Kukler en de op 18 mei 1927 geboren Riek Koudstaal ontmoetten elkaar in 1943 in de winkel De Gruyter in hun beider geboorteplaats Rotterdam. Het was liefde op het eerste gezicht, zeker voor Sam. Hij vond Riek direct ‘een leuk meisje met leuke oogjes’. Bovendien waren Sams broer Piet en Rieks broer Henk klasgenoten. Wanneer Sam zijn broer bij diens klasgenootje ophaalde, hoorde hij boven meisjes giechelen. Een van hen was Riek. „Zo is het begonnen”, weet het briljanten echtpaar nog.

Naoorlogs Rotterdam

Sam en Riek vestigden zich na hun huwelijk op 18 april 1951 aanvankelijk bij moeder Koudstaal. In het naoorlogse Rotterdam was immers weinig woonruimte. Pas toen drie kinderen geboren waren, kwamen ze in aanmerking voor een eigen woning: een flatje in Rotterdam. Sam Kukler werkte als leraar werktuigbouwkunde en vaktekenen. Riek deed aanvankelijk administratief werk, maar werd later moeder en huisvrouw.

Groningen

Na 10 jaar huwelijk kreeg Sam een baan in Groningen en verkaste het gezin Kukler naar 'Stad'. Daar wonen ze meer dan een halve eeuw later nog steeds, in de Wijert. De beide echtelieden verkeren in goede gezondheid, doen zelf hun boodschappen en gaan bijna dagelijks samen wandelen. Waar ze jaren elke zondag trouw naar de kerk gingen, volgen ze de zondagse dienst tegenwoordig thuis op de laptop.

Gezelligheid

Sam en Riek Kukler houden van gezelligheid. Riek drinkt graag een wijntje, Sam houdt van een biertje. Ze gaan dan ook regelmatig op visite bij hun 7 kinderen, 18 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Maar Riek vindt het ook gezellig samen met haar echtgenoot televisie te kijken. Ze komt er echter regelmatig achter dat haar man van begin tot einde heeft liggen slapen. Desalniettemin zegt ze vaak nog steeds verliefd te zijn.