'Vrouwen van verf' in Galerie Erika Stulp in Groningen

Groningen - In Galerie Erika Stulp in Groningen wordt zondag 8 mei om 16.00 uur de expositie 'Vrouwen van verf' geopend. Hierin worden schilderijen getoond van Jannes Koetsier en Erika Stulp.

"Het schilderen van vrouwen vinden wij beiden boeiend vanwege hun vormen en subtiele bewegingen. En dat vangen we in verf", stellen de kunstenaars.

Jannes Koetsier

Bij Jannes Koetsier (Groningen 1979) gaat het vooral over licht, verf en een bekoorlijk soort van verval. Soms loopt de verf uit en druipt of vormt een vlek. Daardoor kunnen er zomaar geabstraheerde droombeelden ontstaan. Koetsier schildert nat in nat met olieverf.

Erika Stulp

Erika Stulp (Sexbierum, 1945) schildert in acryl of gemengde techniek. De stijl is expressionistisch en monumentaal met een stevige toets. Haar bron van inspiratie is de innerlijke wereld. Vanuit haar fantasie brengt ze gevoelens tot uitdrukking als uitdaging, extase, overgave en verlies. Haar kleurgebruik roept een sfeer op van levenslust en frivoliteit, in een spel van dynamiek en decor. De expositie loopt van 5 mei tot en met 3 juli.