Commandant der Strijdkrachten bezoekt Noorderpoort

Groningen - Commandant der Strijdkrachten (CDS) Tom Middendorp bezoekt donderdag 21 april de locatie Automotive & Logistiek van Noorderpoort in Groningen.

De hoogst geplaatste militair van de Nederlandse krijgsmacht gaat met mbo-studenten Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) in gesprek over hun opleiding en over een aantal maatschappelijke thema's. Generaal Middendorp zal rond 14.00 uur in een militaire terreinwagen. Vervolgens werkt hij onder begeleiding van de tweedejaars studenten Camille Koning en Annelies Willemsen de verschillende programmaonderdelen af. De CDS zal bijvoorbeeld een kijkje nemen in - en meespelen - een door studenten VeVa-mechatronica gebouwde escape room. Verder staat een demonstratie gepland van de verschillende uitstroomrichtingen van de opleiding met focus op samenwerking tussen de onderdelen. Het bezoek wordt afgesloten met een College Tour, waarbij de studenten in gesprek gaan en vragen stellen aan de CDS.

VeVa-opleiding

Noorderpoort voert de VeVa-opleiding uit in nauwe samenwerking met Defensie. Studenten maken kennis met alle facetten van Defensie. De opleiding bestaat uit 2 delen: het Veiligheidstraject (bij Defensie) en het Vakmanschapstraject (bij Noorderpoort). VeVa-studenten hebben bij afronding van hun opleiding, mits goedgekeurd, kans op een baan bij Defensie.