Oud-wenskind Sharon bezoekt UMCG

Groningen - Make-A-Wish Nederland wil in 2016 meer allerliefste wensen vervullen dan ooit tevoren. Hierbij is de hulp van medisch personeel in ziekenhuizen erg belangrijk. Reden voor oud-wenskinderen een toer langs 8 academische ziekenhuizen te maken. Oud-wenskind Sharon Wierbos bracht vorige week een bezoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Tijdens de estafette langs ziekenhuizen gaat een kind dat in het verleden zijn of haar allerliefste wens in vervulling zag gaan voor 1 keer terug naar het ziekenhuis waar de behandeling plaats vond. Zij gaan in gesprek met een medische professional om zo meer aanmeldingen te krijgen. Op deze manier geven zij de kracht van hun wens door.

Hoofdrol in eigen film

Sharon Wierbos was 10 toen bij haar een kwaadaardige tumor werd ontdekt. Haar liefste wens was een hoofdrol spelen in haar eigen film. Deze wens is vervuld in 2014. De inmiddels 12-jarige Sharon wil nu graag de kracht die zij destijds van haar wensvervulling heeft gekregen doorgeven aan andere kinderen uit het ziekenhuis die voor een wensvervulling in aanmerking komen. Vorige week ging zij terug naar het UMCG en ontmoette zij Wim Tissing, haar oncoloog aan wie zij warme herinneringen heeft. Doelstelling was de kracht van haar wens door te geven aan andere kinderen die ook een levensbedreigende ziekte hebben. Zij riep het UMCG en daarbij specifiek oncoloog Wim Tissing op om deze kinderen aan te melden bij Make-A-Wish Nederland. “Omdat dokter Tissing de juiste connecties heeft, is het fijn dat juist hij zoveel mogelijk kinderen met een levensbedreigende ziekte aanmeldt voor een positieve boost”, vindt Sharon.

Allerliefste wensen

In 2015 werden 550 allerliefste wensen vervuld. “En dat aantal kan nog veel hoger want jaarlijks krijgen 1200 kinderen te horen dat ze een levensbedreigende ziekte hebben”,  legt kinderarts Désirée Bezemer uit. “Als de liefste wens van een kind uitkomt dan heeft dat een enorme positieve impact op het kind maar zeker ook op het gezin”, weet zij. “Met de wensvervulling halen we het kind en het gezin helemaal uit de dagelijkse realiteit van onderzoeken, chemotherapie en veel ziekenhuisbezoeken. De kracht van een wens is enorm, die moet worden doorgegeven.”

Medische adviescommissie

Désirée Bezemer is lid van de medische adviescommissie van Make-A-Wish Nederland. In deze commissie zitten verschillende artsen van diverse specialismen. De artsen hebben een adviserende rol als het gaat om medische ontwikkelingen in combinatie met de primaire doelstelling van Make-A-Wish Nederland: het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.