Hanzehogeschool Groningen stimuleert eerlijke elektronica

Groningen - Hanzehogeschool Groningen heeft zich deze week als eerste Nederlandse hogeschool aangesloten bij Electronics Watch.

In samenwerking met Electronics Watch gaat de Hanzehogeschool haar leveranciers stimuleren structurele verbeteringen in arbeidsomstandigheden op fabrieksniveau door te voeren. De elektronica-industrie is één van ’s werelds snelst groeiende sectoren. Ondanks het moderne en schone imago zijn de arbeidsomstandigheden in deze industrie ondermaats: extreem lange werkdagen, lage lonen en blootstelling aan giftige, kankerverwekkende stoffen zijn problemen in deze sector.

Electronics Watch

Electronics WatchElectronics Watch maakt maatschappelijk verantwoorde inkoop van ICT-hardware in Europa mogelijk, door onderzoek, monitoring en verbetering van arbeidsomstandigheden in de fabrieken die leveren aan organisaties in de (semi)publieke sector. Ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, gemeenten maar ook inkoopconcerns kunnen zich bij Electronics Watch aansluiten. Electronics Watch biedt organisaties concrete handvatten en begeleiding om de inkoop van ICT hardware te verduurzamen.