Expositie Remco Dikken en Erica Scheper in galerie with tsjalling:

Groningen - Remco Dikken en Erica Scheper exposeren van zaterdag 23 april tot en met zaterdag 21 mei in galerie with tsjalling: in Groningen. De expositie is getiteld: 'A Day in the Life'.

Remco Dikken en Erica Scheper laten zich beiden inspireren door hun directe omgeving. De kunstwerken getuigen van een alledaagsheid die, mede door de vaak bescheiden omvang van het werk en de sfeervolle kleuren, een zekere intimiteit bevatten. De werken zijn veelal onderdeel van een serie die is verbonden door een thema of kleurgebruik.

Remco Dikken

Remco Dikken (1981) gebruikt voor zijn werk vaak oude foto’s als bronmateriaal. Hij pakt elementen, vaak figuren, maar soms ook schepen, en zondert ze af in een nieuwe, vaak contextloze omgeving. Door toevoeging van vervreemdende elementen of teksten, of door slechts een gezichtsuitdrukking te veranderen krijgen de onderwerpen een heel nieuwe betekenis.

Erica Scheper

Erica Scheper (1974) haalt in haar werken objecten uit hun omgeving en geeft ze weer zoals zij ze ziet. Ze weet alledaagse dingen geraffineerd neer te zetten, zodat de kurk uit een wijnfles, een meubel van Ikea, een kamerplant of kantoorartikelen boven hun banale gebruiksfunctie uit kunnen stijgen. Haar schildertechniek is klassiek, maar door haar eigenzinnige onderwerpkeuze onderscheidt zij zich van de fijnschilderkunst.