'Een droom van een sjaal' in VRIJDAG Theater in Groningen

Groningen - De JeugdTheaterschool van VRIJDAG speelt vrijdag 22 en zaterdag 23 april de voorstelling 'Een droom van een sjaal'. Plaats van handeling is het VRIJDAG Theater (voorheen Prinsentheater) in Groningen.

In 'Een droom van een sjaal' vindt een groep kinderen dat ruilen het nieuwe kopen is. De groep verplicht iedereen te ruilen. Nura wil haar sjaal niet ruilen, want ze heeft hem van haar oma gekregen. Huilend gaat ze naar huis. Wat moet ze doen? Doodmoe valt ze thuis in slaap. Er volgt een heel vreemde droom. Ze komt in de Ruilhandel terecht, een bijzondere plek: je kunt er niks kopen, alleen dingen ruilen. Alle kinderen die ze kent, zijn in haar droom rare personages. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Er zijn bijvoorbeeld 2 heel foute jongens die de Ruilhandel willen ruilen. Ze willen het daarna slopen en er dure appartementen bouwen. De jongens dwingen de beheerders van de Ruilhandel deze te ruilen. Weet Nura na haar droom wat ze moet doen met haar sjaal? Gaat ze hem ruilen?

JeugdTheaterschool

De JeugdTheaterschool staat onder regie van Hanneke van der Molen. Vormgeving en kostuums zijn verzorgd door Gerda Schepers. De voorstellingen beginnen om 19.30 uur. Entree: 6 euro (tot en met 12 jaar: 3 euro). Informatie en reserveren: www.bijvrijdag.nl.