ANWB opent pop-up 'kinderfietsenwinkel' in Groningen

Groningen - Wethouder Mattias Gijsbertsen en Araya Sumter van ANWB Betrokken openen maandag 18 april om 13.00 uur een pop-up kinderfietsenwinkel op de Vismarkt in Groningen.

Bezoekers van deze winkel kunnen er uitsluitend een fiets - geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar - doneren. Een fiets kopen is geen optie. Alle fietsen gaan naar het ANWB Kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen uit gezinnen in Groningen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Leerlingen van de St. Michaëlschool komen naar de Vismarkt om de eerste fietsen te doneren. Zij hebben vorig week op school een inzamelingsactie gehouden. De inzamelactie op de Vismarkt duurt tot en met zaterdag 23 april. Gedurende de actie zijn er elke dag activiteiten bij de kinderfietsenwinkel zoals een wedstrijd fietsbanden plakken en een Streetwise-fietsparcours. Ook kunnen kinderen hun fiets er ‘pimpen’.

ANWB Kinderfietsenplan

Het ANWB Kinderfietsenplan werkt samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daar bepalen professionals welke kinderen in aanmerking komen voor een fiets. Het fonds zet zich in voor kinderen die te maken hebben met armoede. Meer informatie: www.anwb.nl/kinderfietsenplan