Mirthe Oosting wint Noorderpoort Jaarprijs

Groningen - Mirthe Oosting uit Zuidlaren heeft de Noorderpoort Jaarprijs 2016 gewonnen. De student International Business Studies bij Noorderpoort Business & Administratie ontving de prijs dinsdag in een afgeladen MartiniPlaza uit handen van FC Groningen-directeur Hans Nijland.

De Noorderpoort Jaarprijs wordt jaarlijks - dit jaar voor de achttiende keer - uitgereikt aan een Noorderpoort-student die uitblinkt in passie, vakmanschap, betrokkenheid en/ of creativiteit. In totaal waren 12 studenten van verschillende scholen van Noorderpoort genomineerd. De 18-jarig Mirthe ging er uiteindelijk met de grote prijs vandoor. Omdat zij, ze stelde de jury, 'een gepassioneerde vakvrouw is die weet wat ze wil en hard werkt om haar doelen te bereiken. Ze is een maatschappelijk betrokken en nuchtere doorzetter die zich door tegenslagen niet snel uit het veld laat slaan.' Mirthe Oosting vertegenwoordigt Noorderpoort bij de verkiezing van Uitblinker 2016 van Dit is MBO.

Steps to my Future

Naast de winnaar van de Noorderpoort Jaarprijs 2016 werd de winnaar de internationale wedstrijd Steps to my Future bekendgemaakt: de studenten van Noorderpoort Technologie & ICT met hun beroepenfilm over Men of Steel. Zij gaan Noorderpoort op Europees niveau vertegenwoordigen tijdens de wedstrijden van Good Guidance.