Documentaire 'Tony' met nagesprek in Groninger Forum

Groningen - In het Groninger Forum wordt woensdag 20 april de documentaire 'Tony' vertoond. Na afloop schuift Maurice Dekkers, een van de initiatiefnemers van het merk Tony's Chocolonely, aan voor een nagesprek.

'Tony' vertelt het verhaal van een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen brengen de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt. Het merk Tony's Chocolonely groeide de afgelopen 10 jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland. 'Tony' combineert archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden. Met: Maurice Dekkers, Teun van de Keuken en Roland Duong.

Maurice Dekkers

Bij deze voorstelling van 'Tony' is Maurice Dekkers, een van de personen in de film en initiatiefnemers van Tony's Chocolonely, aanwezig voor een nagesprek.

Docs

De wereld waarin wij leven is soms vreemder dan je kunt verzinnen. Daarom vertoont het Groninger Forum wekelijks op woensdag een documentaire. De films stemmen tot nadenken, zijn informatief, verrassend, uitdagend, vermakelijk of ronduit hilarisch, maar bieden altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 9,50 euro (CJP, Studenten, 65+: 7,50 euro). https://youtu.be/kgwYcEabBls