Hanzehogeschool Groningen in mondiale top 25

Groningen - De Hanzehogeschool Groningen behoort in de categorie 'Kennisoverdracht' tot de mondiale top 25 wat betreft het aantal 'spin offs' (aantal startups/ aantal academici). Ook op het vlak van 'Gezamenlijke regionale publicaties' in de categorie 'Regionaal engagement' behoort de hogeschool tot de top 25 wereldwijd.

Dit blijkt uit data van U-Multirank 2016, die vorige week zijn vrijgegeven. De Europese ranking heeft ruim 1300 universiteiten en hogescholen in 90 landen wereldwijd met elkaar vergeleken. U-multirank voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit. De ranglijsten zijn te vinden op www.umultirank.org.

Vernieuwen in verbinding

De Hanzehogeschool is blij met deze resultaten. In Vernieuwen in Verbinding, het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5000 nieuwe banen opleveren. Ook wordt er op het gebied van regionale samenwerking volop geïnvesteerd, onder andere door middel van innovatiewerkplaatsen: een fysieke of virtuele vorm waar onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk bij elkaar komen. Al gerealiseerde voorbeelden zijn energieproeftuin EnTranCe, WIJS (Wijkinzet door Jongeren en Studenten), de Health Hub Roden en het Centre of Expertise Healthy Ageing.