Staatssecretaris Klijnsma bezoekt voormalige zwerfjongeren in Groningen

GRONINGEN - Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandag het Hoendiephuis van Het Kopland in Groningen bezocht.

Zij sprak er met 3 jongeren die door uiteenlopende problemen hulp nodig hebben om hun leven weer op poten te krijgen. Een meningsverschil met de sociale dienst, gescheiden ouders die niet thuis geven of psychische problemen. Jongeren kunnen door allerlei oorzaken op straat belanden. In het Hoendiephuis van Het Kopland weten ze hoe moeilijk het is om uit de ellende te komen als je geen dak boven je hoofd hebt en geen opleiding hebt afgemaakt. "Terwijl het zo belangrijk is dat jonge mensen de toekomst positief tegemoet kunnen zien", zei Klijnsma tijdens haar bezoek aan de Groningse opvang.

Uit de zorgen en in de boeken

Jorn Broesder kent zijn jongeren inmiddels door en door. De casusregisseur van het Proefveld Onderwijs op Maat wil er voor zorgen dat, zoals ze dat bij de Stichting Zwerfjongeren Nederland zeggen, 'uit de zorgen en in de boeken'. Want als ze er in slagen om ondanks alle problemen toch een opleiding te doen, kunnen de jongeren weer wat verder vooruit kijken.

Ruggensteun

Klijnsma: "Als je door wat voor reden dan ook in de problemen bent gekomen, dan is het zo belangrijk dat er iemand naast je komt staan om je weer op weg te helpen. Het is heel aanstekelijk hoe jonge mensen hier ruggensteun krijgen." Meer informatie: www.zwerfjongeren.nl www.hetkopland.nl www.jimmys050.nl