Aquaton in Groningen: hackathon over waterveiligheid

Groningen - In het pand van Let’s Gro en Indietopia in de Groninger binnenstad wordt van vrijdagavond 20 mei tot zondagavond 22 mei de eerste hackathon over waterveiligheid gehouden. Tijdens deze Aquathon werken creatievelingen en techneuten aan innovatieve oplossingen voor casussen uit de waterwereld.

TNO en de waterschappen hebben onder de noemer Stichting FloodControl IJkdijk sensoren in de dijken van Nederland gestopt. Het Groningers bedrijf Target Holding verzamelt en analyseert nu al 5 jaar de big en open Data die hieruit voortkomen. Tijdens de Aquathon spelen de deelnemers met deze gegevensverzameling, koppelen er gadgets aan, bouwen er apps voor of bedenken toepassingen die niemand op voorhand had kunnen voorzien.

Maximaal 6 teams

In deze 48 uur durende hackathon werken maximaal 6 teams van 5 personen aan 5 casussen uit de waterwereld. De deelnemers betalen hiervoor niets en worden het hele weekend verzorgd door de organisatie. De eerste 3 teams winnen respectievelijk 2500, 1000 en 500 euro om hun concept verder uit te werken en krijgen bij de uitwerking professionele steun. Het aantal plaatsen voor deelname aan de Aquathon is beperkt, maar inschrijving is nog mogelijk tot 6 mei via www.aquathon.nl.