Eric Sweet presenteert en signeert nieuwe gedichtenbundel

Groningen - Eric Sweet uit Groningen presenteert en signeert zondag 17 april zijn nieuwe gedichtenbundel 'Mijn postduif en andere verzen en gedachten'. Hij doet dat in New Orléans Jazzcafé in zijn woonplaats.

Eric Sweet (1955) is geboren in Paramaribo in Suriname. Hij groeide op in een gezin van 14 kinderen, 10 jongens en 4 meisjes. "In Nederland heb ik de eerste jaren in de grafische sector gewerkt en coördineerde ik in latere stadia de kinderopvang van de Borgmanschool in Groningen. Meer dan 22 jaar was ik actief in het jeugd- en jongerenwerk, zowel in gesloten als open instellingen. Officieel ben ik pedagogisch medewerker, nu ben ik gastheer/ surveillant bij de RUG, schrijver, dichter en verteller. Dit boek is een uiting van mijn gevoelsmatige boodschappen aan de samenleving."

Boekpresentatie

Bij deze boekpresentatie verzorgt zangeres Cissy samen met pianist Rishi Yildiz de muzikale omlijsting. Zij brengen enkele soulvolle covers ten gehore. De Groningse Tammy Blue draagt enkele van haar gedichten voor. Geke de Graaf interviewt Eric Sweet over zijn leven, werk en boeken. De boekpresentatie begint om 17.00 uur. Entree: gratis.